Παρασκευή, Νοεμβρίου 03, 2006

Μήνυση κατά του blogme.gr

Χθες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου. Και αυτές τις μέρες γνωστοποιήθηκε μια ιστορία που από ότι φαίνεται ξεκίνησε πριν από 5 μήνες περίπου. Ο Αντώνης Τσιπρόπουλος ο δημιουργός του blogme.gr συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι μέσω του blogme.gr παρείχε πρόσβαση σε ιστολόγιο, μέσω του συστήματος εύρεσης RSS, που περιείχε δυσφημιστικό υλικό για κάποιο δημόσιο πρόσωπο. Ο τελευταίος προέβη σε μηνύσεις...

Θέλω να πω το εξής : Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο θα πρέπει να γνωρίζεις ότι θα μπεις στο στόχαστρο κάποιων που δεν συμφωνούν με τις θέσεις σου. Με την ιδιότητα του πολίτη αυτής της χώρας της ευνομούμενης και δημοκρατικής έχεις όμως και το δικαίωμα να προσφύγεις στην δικαιοσύνη όταν προσβάλλεσαι.

Αναρωτιέμαι όμως: Σε αυτήν την δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα, το λίκνο της δημοκρατίας, υπάρχει ελευθερία του λόγου; Μου περνάει από το μυαλό η ακόλουθη σκέψη: η μεγάλη διάδοση των ιστολογίων, όπου πίσω από την ανωνυμία γράφουμε σκέψεις και εκφράζουμε λόγο οφείλεται σε έλλειμμα δημοκρατίας καθώς ο πολίτης δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα από πιο επίσημα κανάλια. Δείχνει την ανάγκη του πολίτη να επικοινωνήσει και με άλλους συμπολίτες που μοιράζονται (ή δεν μοιράζονται) τις θέσεις του.

Η ιστορία έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Επειδή σε μια ιστορία υπάρχει ο λόγος και ο αντίλογος, η άλλη πλευρά εγώ σας παραπέμπω στα ακόλουθα links

http://www.blogme.gr/blog/post/index/21/

http://funelsue.blogspot.com/

http://argos.wordpress.com/2006/10/31/fools/

Τελειώνω με το εξής: Υπάρχει ο όρος Information Age καθώς και επιστήμες που στόχος τους είναι η ελεύθερη πρόσβαση και διάθεση της πληροφορίας και των ιδεών. Υπάρχουν και μεμονωμένες προσπάθειες που βοηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ας μην τις φιμώνουμε

Το Μπισκοτάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: