Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2006

Καμπάνια για ξενώνες κακοποιημένων γυναικών στην Θεσσαλονίκη

Αναδημοσίευση απο την ιστοσελίδα του Δικτύου Γυναικών Θεσσαλονίκης:

ΞΕΝΩΝΕΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Διεθνής Κοινότητα έχει αναγνωρίσει το φαινόμενο της Βίας κατά των Γυναικών ως κοινωνικό φαινόμενο και ως παραβίαση θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Το θέμα της Βίας κατά των Γυναικών έχει απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ, φορείς οι οποίοι επανειλημμένα έχουν προτείνει τη λήψη μέτρων από τα Κράτη μέλη προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου.

Μία από τις αιχμηρότερες εκφάνσεις του φαινομένου τη συναντούμε στην άσκηση βίας στο πλαίσιο της οικογένειας . Παρότι είναι αδύνατη η καταγραφή του συνόλου των περιστατικών, οι στατιστικές φέρουν μία στις πέντε γυναίκες να υφίσταται τη βίαιη συμπεριφορά του συζύγου ή συντρόφου της.

Η έκταση και η οξύτητα του φαινομένου οδήγησε το 1986 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος το οποίο προβλέπει τη λειτουργία ενός κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών ανά 10.000 κατοίκους.Με την καμπάνια αυτή ζητούμε:

1) Από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, πλήρεις δομές στήριξης κακοποιημένων γυναικών, που να περιλαμβάνουν ψυχολογική, νομική και επαγγελματική υποστήριξη, καθώς και επαρκώς στελεχωμένο ξενώνα φιλοξενίας για τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας και τα παιδιά τους.

2) Από την κυβέρνηση, τη θέσπιση επαρκούς και αποτελεσματικής νομοθεσίας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Σας καλούμε να στηρίξετε την καμπάνια μας με την υπογραφή σας. Οι υπογραφές θα σταλούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην Γενική Γραμματέα Ισότητας, στον υπουργό Δικαιοσύνης και στην Πρόεδρο της Βουλής.

Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στηνΚακοποίηση

protovoulia_enantion_kakopoiisis@yahoo.gr

Μπορείτε να στείλετε την υπογραφή σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο κ επάγγελμα) και με email στη διεύθυνση protovoulia_enantion_kakopoiisis@yahoo.gr

Το Μπισκοτάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: