Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2006

47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Τέσσερις και σήμερα..ξεκινά επιτέλους.
Στην ιστοσελίδα www.filmfestival.gr θε βρείτε το πρόγραμμα καθώς και τις υποθέσεις απο όλες τις ταινίες.

Διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις ταινίες που θίγουν θέματα ομοφυλοφιλίας.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Αθώος / Σάιμον Τσουνγκ

Ηιστορία μιας οικογένειας από το Χονγκ Κονγκ, που μεταναστεύει στον Καναδά, ιδωμένη μέσα από τα μάτια του Eric, ενός δεκαεπτάχρονου αγοριού, ο οποίος πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον,αλλά και να συμβιβαστεί με την ομοφυλοφιλία του. Όταν ο έρωτάς του για τον αντισυμβατικό συμμαθητή του, James, απορρίπτεται, ξεκινά να ενεργεί αυτοκαταστροφικά.Δημιουργεί δεσμό με τον λαθρομετανάστη Ah Cheng, που εργάζεται στο εστιατόριο της μητέρας του. Η προσπάθειά του να τον βοηθήσει προκαλεί αναπόφευκτη σύγκρουση με τη μητέρα του, και έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τον ίδιο.

Απροσδόκητα / Κάρτερ Σμιθ

Ο Ben είναι ένας μοναχικός μαθητής γυμνασίου σε μια μικρή πόλη. O Grant είναι ένας επικίνδυνα γοητευτικός συμμαθητής που μόλις έφτασε στην πόλη. Η εμμονή του Ben με τον Grant θα τον οδηγήσει σε καταστάσεις πολύ πιο μοχθηρές απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί.

Δυο κορίτσια / Σοφί Λετουρνέρ
Η ζωή στην πρώτη γυμνασίου. Η Manue και η Sophie, δύο εντεκάχρονα κορίτσια, είναι κολλητές φίλες.Περνούν το χρόνο τους η μια στο σπίτι της άλλης και το κύριο θέμα συζήτησής τους είναι τα αγόρια.Η Manue ξεμυαλίζεται με διάφορους και αρχίζει να παραμελεί τη Sophie, η οποία δεν βιάζεται να μεγαλώσει. Τα μυστικά που ανταλλάσσουν αρχίζουν να τους γεμίζουν ντροπή και η σχέση τους μετατρέπεται σε κοριτσίστικη. Η Sophie νοιώθει προδομένη και, ανίκανη να καταλάβει, βιώνει την πρώτη της ερωτική απογοήτευση.

Αρκεί που είσαι εδώ / Στέφαν Βέστερβελε

Ο Sebastian, µια νεαρή αρσενική πόρνη, αποτελεί µια από τις λίγες ευκαιρίες διατάραξης της µοναχικής καθηµερινότητας του Georg. Ο Georg αγαπά τη χαλαρότητα, τον παιχνιδιάρικο τρόπο και τις παράξενες ιστορίες του Sebastian. Το όνειρό του γίνεται πραγµατικότητα, όταν ο Sebastian του ζητά να µείνει µαζί του όλη τη νύχτα. Ο Georg κάνει τα πάντα ώστε να απολαύσει τις σπάνιες και πολύτιµες στιγµές τους. Όµως, όσο περισσότερο προσπαθεί να πλησιάσει το αγόρι, τόσο ο Sebastian κόβει την επαφή µαζί του. Οι ελπίδες του Georg γκρεµίζονται. Ωστόσο το ίδιο βράδυ, ο Sebastian στέκεται µπροστά από την πόρτα του ξανά, για να του πει αντίο. Η τελευταία τους νύχτα γίνεται µια διακήρυξη αγάπης.

Μαύρη νύχτα / Γκας Βαν Σαντ

Βασισµένη στην αυτοβιογραφική νουβέλα του Walt Curtis, η ταινία Μαύρη νύχτα, παρουσιάζει την ιστορία του Walt, τριαντάρη διευθυντή ενός µίνι µάρκετ σε µια υποβαθµισµένη περιοχή του Πόρτλαντ, ο οποίος ερωτεύεται τρελά τον Johnny, έναν έφηβο µεξικανό λαθροµετανάστη. Αν και ο Johnny εκµεταλλεύεται πρόθυµα τη γενναιοδωρία του Walt, αρνείται σταθερά τη σεξουαλική σχέση µαζί του. Τελικά ο Walt αναγκάζεται να συµβιβαστεί µε τον λιγότερο ελκυστικό –αλλά περισσότερο πρόθυµο– φίλο του Johnny, τον Pepper, ενώ παράλληλα συνεχίζει απτόητος να διεκδικεί τον Johnny.


Μην μείνετε όμως μόνο σε αυτές. Το φεστιβάλ είναι ενα παράθυρο στον κόσμο και είναι κρίμα να μην αφιερώσουμε λίγο απο τον χρόνο μας και να κοιτάξουμε έξω απο αυτό το παράθυρο...
Το Μπισκοτάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: