Πέμπτη, Οκτωβρίου 19, 2006

Εξάψαλμος κατά ομοφυλοφιλίας

Είδηση της τελευταίας στιγμής στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Ελευθεροτυπία:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=74584916


ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ λάβρος κατά του γάμου μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου
«Δείτε το πρόβλημα που έχει ήδη προκύψει: η χώρα μας δεν έχει πια την κοινωνία της, σε κάθε χώρα της Ευρώπης υπάρχουν περισσότερες από μία κοινωνίες, περισσότερες από μία οικογενειακές θεσμικές παραδόσεις, περισσότερες από μία γλώσσες», είπε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Απευθυνόμενος όχι στους κληρικούς της μητρόπολής του αλλά στους Γάλλους συμβολαιογράφους του Mouvement Jeune Notariat, που αυτές τις ημέρες συνεδριάζουν στο Λουτράκι. Και αναφερόμενος στο θεσμό της οικογένειας είπε στο ακροατήριό του: «Γνωρίζετε τόσο καλά όσο και εγώ ότι ήδη υπάρχουν δυνάμεις και τάσεις που θέλουν την αντικατάσταση της οικογένειας από τη union civile, δηλαδή από μια συμβιωτική μονάδα, όπου ένα ζευγάρι ετεροφυλοφιλικό ή ομοφυλοφιλικό, ή ακόμη και ένας μόνον ενήλικας, μπορεί να υιοθετήσει ένα ή περισσότερα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι ο γάμος ως ένωση ανδρός και γυναικός καταργείται, ή ίσως θα επιτρέπεται, αλλά ως μια φολκλορική εκδήλωση κάποιων γραφικών του περιθωρίου».

«Δείτε πού οδηγούμεθα», συνέχισε: «Στην Ισπανία, η νομιμοποίηση των ομοφυλοφιλικών γάμων συνοδεύθηκε από την κατάργηση των όρων "μητέρα" και "πατέρας" και την αντικατάστασή τους στα ληξιαρχικά έγγραφα με το progeniteur Α και Β. Στην Ινδία, ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2005 νόμος βάσει του οποίου το παιδί που γεννήθηκε από δότη σπέρματος ή ωαρίου απαγορεύεται να πληροφορηθεί τους πραγματικούς γονείς του». Και συνέχισε μ' ένα άλλο παράδειγμα: «Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ασκούνται πιέσεις για τη νομιμοποίηση πολυγαμικών γάμων, έτσι ώστε ο γάμος των ομοφυλοφίλων κυρίως να έχει πλήρη άνθηση, και τα παιδιά των οικογενειών αυτών να έχουν πολυγονεϊκή ταυτότητα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/10/2006
Το Μπισκοτάκι

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αμην παναγια μου! εμπρος στον δρομο που χαραξε το παρισι, η βαρκελωνη, το βερολινο :-) και αν ειναι η καλη αρχη και για την ελλαδα να γινει απο το λουτρακι, αμην και ποτε!
οσο για τις δηλωσεις του χριστοδουλου, αν δεν εχει καταλαβει ηδη οτι ανηκει σε μια φολκλορικη μειοψηφια του συγχρονου κοσμου, οσο "σας παω " και να φωναξει η καταληξη του θα ειναι η απομονωση! εμεις παντως με το κοριτσι μου ηδη συζηταμε τη λυση της βαρκελωνης για μελλοντικη ζωη... εκτος αν η θεσσαλονικη μετατραπει σε αμστερνταμ της ελλαδας, πραγμα που με βρισκει θιασωτη! μονο κατι τετοιο θα δωσει πνοη στην πολη, η συνειδητοποιηση της ταυτοτητας της και η απελευθερωση του ερωτισμου του δικου της και των κατοικων της...

υ.γ. πολλα ειπα, ε?

gay super hero είπε...

Ας πλροφορήσει κάποιος αυτό τον κύριο ότι οι κύριοι θιασώτες της πολυγαμίας στις Η.Π.Α. δεν είναι φυσικά οι ομοφυλόφιλοι αλλά οι μορμόνοι, με τους οποίους θα τά βρισκε μια χαρα (είναι εξίσου ομοφοβικοί, συντηρητικοί και υποκριτικά θρησκόληπτοι) αν δεν τους θεωρούσε "αίρεση".

ReyCorazón είπε...

Είναι που δεν υπάρχει καμιά γκέι οργάνωση ορθόδοξων χριστιανών για να τον ρωτήσει τι έχει να πει για τους γάμους ομοφύλων που επί αιώνες ευλογούσε η Εκκλησία.
Τότε να βλέπαμε πόσο λάβρος θα συνέχιζε να είναι.