Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2006

Αγαπητοί αδελφοί μου gay και λεσβίες ευλογείτε

Γιατί ευλογία από την σύγχρονη επίσημη εκκλησία δεν θα έχουμε. Ξέρετε έχουμε ένα κουσούρι όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον Οκτ. του 2004:

Σκεφθείτε που έχουμε φθάσει σε ποιο κατάντημα έχει φθάσει η ανθρωπότητα. Αυτό που είναι αμαρτία, διακεκηρυγμένη, βοώσα και κράζουσα, θέλει να την καλύψει, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το 'κουσούρι', γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδέχονται ως φυσιολογική κατάσταση»

Χθες ξαναχτύπησε ο Αρχιεπίσκοπος, που μας πάει και μας θέλει στην Εκκλησία με την ακόλουθη δήλωση

Γνωρίζετε τόσο καλά όσο και εγώ ότι ήδη υπάρχουν δυνάμεις και τάσεις που θέλουν την αντικατάσταση της οικογένειας από τη union civile, δηλαδή από μια συμβιωτική μονάδα, όπου ένα ζευγάρι ετεροφυλοφιλικό ή ομοφυλοφιλικό, ή ακόμη και ένας μόνον ενήλικας, μπορεί να υιοθετήσει ένα ή περισσότερα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι ο γάμος ως ένωση ανδρός και γυναικός καταργείται, ή ίσως θα επιτρέπεται, αλλά ως μια φολκλορική εκδήλωση κάποιων γραφικών του περιθωρίου.

Από χθες το Απέναντι Πεζοδρόμιο αναρωτιέται ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ...ΔΙΚΙΟ;

Διαβάστε το αρκετά διαφωτιστικό κείμενο απάντηση. Εγώ προσωπικά θα προσπαθήσω να βρω το βιβλίο του Τζων Μπόσγουελ : Γάμοι μεταξύ ανδρών. Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις στην αρχαία Ελλάδα, Ρώμη και μεσαιωνική Ευρώπη. (Σ.Ι.Ζαχαρόπουλος)
Κύριε Χριστόδουλε διαβάστε το και εσείς. Ίσως έτσι αναθεωρήσετε και αποφασίσετε να ενώσετε τους υμέτερους συναδέλφους σας και τους συντρόφους τους με τα ιερά δεσμά του γάμου και κοντά σε αυτούς και εμάς που έχουμε και το κουσούρι.

Το Μπισκοτάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: