Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2006

Μια ευχάριστη gay screwball κωμωδία


Χθες το βράδυ είδαμε την ταινία Ένα Άγγιγμα λίγο... Ροζ (Touch of Pink) του Ian Iqbal Rashid.
Είναι η ιστορία του Alim, ενός Ισμαϊλο-καναδού Μουσουλμάνου ο οποίος ζει στο Λονδίνο με τον σύντροφο οικονομολόγο του. Ζει μια ζωή που κρατά κρυφή από την μητέρα του και την υπόλοιπη οικογένεια που μένει στο Τορόντο. Η προσπάθειά του να τα βρει με τον εαυτό του διακόπτεται όταν η μητέρα του, εν όψει του γάμου του ανιψιού της, αποφασίζει να βρει το γιο της στο Λονδίνο να τον πείσει να παρευρέθη στον γάμο και να γνωρίσει κάποια μουσουλμάνα κοπέλα να παντρευτεί...Ακολουθούν οι συνηθισμένες προσπάθειες για παραπλάνηση της μητέρας σε ότι αφορά την σεξουαλικότητα του Alim και του άνδρα που αγαπά.
Κάτι που κάνει την ταινία ιδιαίτερη είναι η σχέση του Alim με τον φανταστικό παιδικό φίλο του ο οποίος είναι η ενσάρκωση του Cary Grant...Η ταινία διανθίζεται από διάλογους με αυτόν τον φανταστικό φίλο που αντιπροσωπεύει τρόπον τινά τον εξομολογό του αλλά αντικαθιστά και το απόν πατρικό πρότυπο στην ζωή του νέου...
Έχουμε γράψει αρκετά για την υπόθεση...
Η ταινία αγγίζει θέματα για βαθύτερη εξερεύνηση όπως αυτά της σεξουαλικότητας στην Μουσουλμανική κουλτούρα, τις διαπολιτσμικές ομοφυλοφιλικές σχέσεις καθώς και για τις συνηθισμένες επικρατούσες αντιλήψεις που αφορούν τις ομόφυλες σχέσεις.


Η ταινία προβλήθηκε με επιτυχία το 2004 στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Sundance

Για περισσότερες πληροφορίες σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα της ταινίας:
http://www.sonyclassics.com/touchofpink/

Η συνέχεια επί της οθόνης σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: