Τρίτη, Ιουλίου 10, 2007

Gabin - Into My Soul ( featuring Dee Dee Bridgewater )

Είμαι μες στην ευτυχία, έστειλα τις εργασίες μου και τώρα σκέφτομαι το καλοκαιράκι, τις συναυλίες, τις διακοπές που πλησιάζουν...
Θα πάμε Dee Dee Bridgewater?
Διαβάστε το άρθρο απο ως3
http://www.os3.gr/festival_2007/gr_festival_sani.html

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

Dee Dee Bridgewater είναι κατά κύριο λόγο μία πρωτοπόρος καλλιτέχνιδα, τα project της οποίας διασχίζουν το μουσικό καλειδοσκόπιο - από τα παραδοσιακά φωνητικά της jazz μέχρι τους scat αυτοσχεδιασμούς. Χωρίς δισταγμούς και περιορισμούς, χαρακτηριστικά που την κάνουν ίσως την πιο πολυτάλαντη και εμπνευσμένη καλλιτέχνιδα και παραγωγό της γενιάς της. Αντλώντας από αυτό το μεγάλο ταλέντο και έμπνευση, το νέο project της Dee Dee Bridgewater, με τίτλο "Red Earth", είναι ένα ταξίδι τόσο προς το μέλλον όσο και προς το παρελθόν. Αναμιγνύοντας τις φωνές, τη μουσική και τα παραδοσιακά όργανα του Μάλι με το ιδίωμα της αμερικανικής jazz, και γράφοντας πολλούς από τους στίχους, η Dee Dee Bridgewater έχει δημιουργήσει αυτή τη φορά ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά έργα στην καριέρα της.
Η Dee Dee Bridgewater εξηγεί ότι το άλμπουμ είναι «η κορύφωση της απόφασής μου να ανακαλύψω τις αφρικάνικες ρίζες μου. Ήταν μία ιδέα που αρχικά είχα δουλεύοντας πάνω στη μουσική του Horace Silver, η οποία είναι τόσο ρυθμική». Το αποτέλεσμα, που ήταν το προτεινόμενο για βραβείο Grammy άλμπουμ "Love and Peace: A Tribute to Horace Silver", οριστικοποίησε την απόφασή της να εξερευνήσει περαιτέρω την αφρικανική μουσική. Με τον θάνατο της Ella Fitzgerald το 1966 και το επακόλουθο άλμπουμ της Dee Dee "Dear Ella", το οποίο κέρδισε βραβείο Grammy, το project έμεινε σε αναμονή. Τα άλμπουμ που ακολούθησαν, "Live at Yoshi's", "This is New" και "J'ai Deux Amours", ενσωμάτωσαν περισσότερα ακούσματα και επιρροές από ολόκληρο τον κόσμο και τα δύο από αυτά της χάρισαν και υποψηφιότητες για βραβείο Grammy.
Ο τίτλος του άλμπουμ «Red Earth - A Malian Journey» ήταν συγκυριακός. Το πρωινό της πρώτης μέρας της στο Μάλι, η Bridgewater ήταν ενθουσιασμένη με τη θέα από το δωμάτιο της - η κόκκινη γη να απλώνεται μπροστά της, με τον ποταμό Νίγηρα να φαίνεται στο βάθος. Της θύμισε τις ιστορίες της μητέρας της που της έλεγε για το πόσο αγαπούσε ως παιδί να παίζει με τα χώματα στην κόκκινη γη του Memphis. «Προσπαθώ να βρω τη φωνή μου και το λόγο να ζω. Κάνοντας αυτό το project νιώθω ότι ανακάλυψα κάτι απίθανο -τις αφρικανικές ρίζες μου και την πατρίδα μου, το Μάλι.».

2 σχόλια:

jazzmahal είπε...

Η Dee Dee είναι
κ α τ α π λ η κ τ ι κ ή ! ! !
Την είχα δει πέρυσι στο Μέγαρο Μουσικής εδώ στην Θεσσαλονίκη όπου δυστυχώς το κοινό ήταν λίγο "αποστειρωμένο", τύπου "έβαλα τα καλά μου και πήγα στο μέγαρο να με δουν" οι της "καλής κοινωνίας" και μας την είπε λιγάκι και πολύ καλά έκανε!
Έχει φοβερή άνεση πάνω στην σκηνή, η γυναίκα είναι performer όχι μόνο singer. Αν θα τα καταφέρω θα πάω να την ακούσω. Καλή ακρόαση!

To Μπρίκι είπε...

Ανυπομονώ να την δώ, σίγουρα θα μαζέψω παρέα και θα πάμε...