Δευτέρα, Ιουνίου 04, 2007

Ruth Bernhard

Η Ruth Bernhard γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1905 στο Βερολίνο της Γερμανίας και σπούδασε στην Ακαδημία Τέχνης του Βερολίνου (Berlin Art Academy). Το 1929 δούλεψε σαν βοηθός σκοτεινού θαλάμου του Ralph Steiner στο περιοδικό The Delineator.

Το 1935 γνώρισε τον Edward Weston. Η συνάντηση αυτή θα άλλαζε ριζικά την κοσμοθεωρία της για την φωτογραφία και σύντομα μετακόμισε στο Carmel για να μπορέσει να σπουδάσει με τον Weston.

Η Ruth Bernhard αν και έχει σημαντικό όγκο δουλειάς έχει μείνει γνωστή για τα γυμνά της. Το πρώτο της γυμνό το φωτογράφησε το 1934, όταν φωτογράφιζε στο στούντιο μεγάλα σιδερένια μπολ για σαλάτες (πιθανότατα για τον κατάλογο του Museum of Modern Art). Σε μία παρόρμηση φώναξε μία φίλη της, χορεύτρια, και της ζήτησε να ποζάρει μέσα στο μπολ. Η φίλη της έβγαλε τα ρούχα της και στριμώχτηκε μέσα. Έτσι γεννήθηκε το Embryo (1934)



Η Bernhard κατόρθωσε να δώσει μία διαφορετική υπόσταση στο γυναικείο σώμα. Αν η ίδια είχε προτίμηση στις γυναίκες σχεδόν μόνο μια φωτογραφία της έχει θέμα που μπορεί να θεωρηθεί λεσβιακό


Το 1967 συναντάει τον Αφροαμερικανό στρατηγό Price Rice. Μένουν μαζί ως το θάνατό του το 1999. Στα 90 της συνεργάστηκε με την βιογράφο Margaretta K. Mitchell για το βιβλίο Ruth Bernhard, Between Art and Life όπου αποκάλυψε τις σχέσεις που είχε με γυναίκες και άνδρες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχες!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κορίτσια
Ωραίες φωτογραφίες ;)

To Μπρίκι είπε...

Καλημέρα κορίτσια. Ευχαριστούμε