Τρίτη, Μαΐου 29, 2007

1o Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλικών ταινιών της Αθήνας

Την Πέμπτη ξεκινά και στην Αθήνα το 1o Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλικών ταινιών της Αθήνας. Το νούμερο 1 αποτελεί υπόσχεση και για την διοργάνωση και άλλων φεστιβάλ. Καλή αρχή λοιπόν και καλή επιτυχία που θα είναι σίγουρη!!!

Αναδημοσιεύουμε απο Gayworld

Για πρώτη φορά στην Αθήνα διοργανώνεται ενα κινηματογραφικό φεστιβαλ για το lgbt κοινό της πόλης. Έτοιμαστείτε να απολαύσετε όλες τις υπέροχες ταινίες που επιτέλους δείχνουν την queer κουλτούρα μας όπως πραγματικά είναι.
1o Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλικών ταινιών της Αθήνας
Athens 1st Gay & Lesbian Film Festival

Πέμπτη 31 Μαΐου – Κυριακή 3 Ιουνίου 2007

Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21,Πατησίων 101, ΜΕΤΡΟ Βικτώρια, τηλ: 2108215469, 2108222702 (Ο Κινηματογράφος Τριανόν έχει τη δυνατότητα μετατροπής σε θερινό)
*Το εισιτήριο θα είναι 6 ευρώ για κάθε προβολή. Δεν θα υπάρχει ημερήσιο*
Για πρώτη φορά στην πόλη μας διοργανώνεται ένα Gay & Lesbian Film Festival. Ξεκινάει από τους δικούς μας Έλληνες σκηνοθέτες και απλώνεται σε όλες τις βραβευμένες και μη ταινίες που έχουν ξεχωρίσει σε Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Κων. Γιανναρης, Χρήστος Δήμας, Todd Verrow, Michael Stock και πολλά άλλα ονόματα που μπορείτε να δείτε αναλυτικά παρακάτω, έρχονται να φέρουν στην μεγάλη οθόνη όλο το εύρος της queer κουλτούρας. Τόσο θεματολογικα, όσο και καλλιτεχνικά το τετραήμερο φεστιβάλ επιθυμεί να καλύψει αυτό που ονομάζουμε queer cinema σε πραγματικές διαστάσεις και με ταινίες που δύσκολα φτάνουν όχι μόνο στις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά και στα μέχρι σήμερα κινηματογραφικά φεστιβάλ που διοργανώνονται στην πόλη μας.
Ταινίες κινηματογραφικά εύκολες αλλά και δύσκολες για τον μέσο θεατή, θεματολογίες προσιτές αλλά και ιδιαίτερες, χιούμορ, δράμα, αποδοχή απόρριψη, σεξουαλικότητα, ταυτότητα φύλου, ανατροπές και μυστήρια, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους για τα μικρά μεγάλα προβλήματα αλλά και τις χαρές και τους έρωτες της queer ζωής μας.
Ο μήνας Ιούνιος είναι ο Παγκόσμιος μήνας Ομοφυλόφιλης Περηφάνιας (Pride Month). Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που θα γίνουν σε όλες τις χώρες και σε όλα τα μέρη του πλανήτη και φυσικά και στην πόλη μας, ξεκινάμε φέτος ένα θεσμό που εδώ και χρόνια υπάρχει σε πάνω από 200 πόλεις και χώρες σε όλο τον κόσμο. Ένα Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλικών ταινιών.Μετά από 2 χρόνια μιας σειράς επιτυχημένης διοργάνωσης προβολών και κινηματογραφικών φεστιβάλ στην Αθήνα (που είναι πάντα sold out), η Proud Promotions επιλέγει τον Κινηματογράφο Τριανον για το τετραήμερο Φεστιβάλ. Ο Κινηματογράφος “Τριανόν” λειτουργεί από το 1961 με πρώτη ταινία που προβλήθηκε το “Ποτέ την Κυριακή”. Κατά τη δεκαετία του '70 υπήρξε ο πιο επιτυχημένος εμπορικός κινηματογράφος. Το 1997 ανακαινίζεται ριζικά και στρέφεται σχεδόν αποκλειστικά σε προβολές ποιοτικών ταινιών, αποκτώντας το status μιας άριστης κινηματογραφικής αίθουσας. Συνεργάζεται στενά με το Κέντρο Κινηματογράφου σε κινηματογραφικές και μουσικές εκδηλώσεις και έχει φιλοξενήσει αφιερώματα μεγάλων κινηματογραφικών φεστιβάλ της Ελλάδας, όπως το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας και της Θεσσαλονίκης, αφιερώματα της Ταινιοθήκης της Ελλάδας κ.ά.

Ακριβώς για αυτούς του λόγους θεωρούμε ότι το Πρώτο της Αθήνας Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλικών Ταινιών αξίζει να φιλοξενηθεί στον πιο σημαντικό και ποιοτικό κινηματογράφο που έχει η πόλη μας και πάντα με την επίσημη έγκριση και συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Στο 1o Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ομοφυλοφιλικών ταινιών της Αθήνας θα παρακολουθήσετε ταινίες μεγάλες και μικρού μήκους, βραβευμένες ή ταινίες που ξεχώρισαν στα TeddyAwards, στο Panorama, στο SundanceFestival αλλά και σε μεγάλα Ευρωπαϊκά Queerκαι μη FilmFestivals.Όπως και στο 9ο Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών ταινιών θα επανερχόμαστε με λεπτομέρειες για τις ταινίες. Αν και τέτοιες πληροφορίες θα βρείτε και στο Lesbian.gr

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Θα ειμαστε,αλλα μονο στο λεσβιακο κομματι!