Σάββατο, Απριλίου 07, 2007

Πολιτικός Γάμος

Ξεκινάει εκστρατεία για την νομιμοποίηση του Πολιτικού Γάμου ομοφύλων στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική & Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος), με την συμπαράσταση όλων των ΛΟΑΤ οργανώσεων. Έχουμε ίσες υποχρεώσεις και ζητάμε ίσα δικαίωματα. Ο Πολιτικός Γάμος είναι θέμα αστικού δικαίου και αφορά βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ας αποσυνδέσουμε τον πολιτικό γάμο από την οικογένεια και από τη θρησκευτικό του φορτίο. Ο Πολιτικός Γάμος αφορά την κατωχύρωση βασικών δικαιωμάτων για δύο ανθρώπους που αποφασίζουν να μοιραστούν τις ζωές τους. Επειδή δικαιούμαστε να μπορούμε...

Να παίρνουμε ιατρικές αποφάσεις για τις/τους συντρόφους μας σε περίπτωση ανάγκης.
Να τους επισκεπτόμαστε αν βρεθούν στην εντατική.
Να τους κληρονομούμε σε περίπτωση θανάτου, ώστε να μην μπορεί να εμφανιστούν ξεχασμένοι συγγενείς που μας επέκριναν μια ολόκληρη ζωή και να είναι σε θέση να προσβάλλουν διαθήκες και ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ μας.
Να μπορούμε να παίρνουμε δάνεια με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους.
Να μπορούμε να φορολογούμαστε με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους.
Να μπορούμε να τους επισκεπτόμαστε στις φυλακές.
Να μην είμαστε διά νόμου υποχρεωμένες/οι να καταθέτουμε εναντίον τους, σε περίπτωση σύλληψής τους, μιας και οι παντρεμένες/οι σύντροφοι δεν είναι αναγκασμένες/οι να προβούν σε τέτοιες ενέργειες.
Να ορίζουμε τις ζωές μας.
και άλλα πολλά...

Με την νομιμοποίηση των σχέσεών μας, γινόμαστε ορατοί και πιο δυνατοί και η ένταξή μας στο σύνολο διευκολύνεται. Με την νομιμοποίηση των σχέσεών μας, ξεκινάει η καθημερινότητά μας να αλλάζει. Είτε είστε ετεροφυλόφιλοι/ες, είτε είστε λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλες/οι και τρανσέξουαλ, η διεκδίκηση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων μας αφορά όλες και όλους.Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τις ζωές μας.

Δείξτε την υποστήριξή σας, αφήνοντας σε ένα σχόλιο το ονοματεπώνυμό σας (και την περιοχή σας). Σε περίπτωση που δεν θέλετε να συνδεθεί με το μπλογκ σας, επιλέξτε να σχολιάσετε ως ανώνυμοι. Μπορούμε να κάνουμε την διαφορά.

Πιστέψτε το.

Πηγή: http://politikosgamos.blogspot.com/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο! Επιτέλους, να περάσουμε απ' τα λόγια στην πράξη...

(Χρόνια πολλά κοπελιές.)

As vossas vizinhas είπε...

Einai alitheia oti o protos gay politikos gamos tha ginei stin athina ton septemvri?
Kalo pasxa kai euxaristo gia tous 2 sketous me polu kaimaki...
Viz

Ανώνυμος είπε...

κοριτσια, we are back!
περαστε μια βολτα, κερναμε υποβρυχιο :-)

Χριστιανα+Λένα

To Μπρίκι είπε...

Άντε και ανησύχησαμε ότι κάτι έγινε...

Δώστε διεύθυνση κορίτσια