Δευτέρα, Απριλίου 23, 2007

9ο Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών 3-9 Μαΐου 2007 - Ολύμπιον

9ο Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών 3-9 Μαΐου 2007 - Ολύμπιον
Πρόγραμμα
Πέμπτη 3 Μαΐου:
20:30
TransAmerika του Duncan Tucker, Η.Π.Α, 2005, 103 λεπτά

23:00
Το μυστικό του Brokeback Mountainτου Άνγκ Λί, H.Π.Α., 2005, 134 λεπτά
Παρασκευή 4 Μαΐου:
20:30
ΈναρξηΟμιλίες από: Νότης Φόρσος (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) Γιώργος Τσιτιρίδης (Σύμπραξη Κ.τ.Ο.) Karl-Heinz Pahlmann (διευθυντής Γερμανικού Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης) Σύντομοι χαιρετισμοί από Χορηγούς επικοινωνίας.

21:00
Ξένο δέρμα της Angelina Maccarone, Γερμανία/Αυστρία, 2005, 97 λεπτά (Θα προλογίσει ο διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης, κ. Karl-Heinz Pahlmann)

23:00
C.R.A.Z.Y του Jean- Marc Vallee, Καναδάς-Γαλλία, 2005, 127 λεπτά
Σαββάτο 5 Μαΐου:
20:00
Βιβλιοπαρουσίαση: «Οικογένειες από ομόφυλα ζευγάρια»: Νίκος Χατζητρύφων, Θεοφανώ Παπαζήση Συζήτηση: «πολιτικός γάμος ομόφυλων πολιτών»: Οδυσσέας Αναστασόπουλος (Πρόεδρος Σύμπραξης) Δημήτρης Τσαμπρούνης (Μέλος της ΟΛΚΕ) Μαριαννέλα Κλόκα ( Εκδότρια City Uncovered)

21:00
Ο παράδεισος είναι μακριά - Far from Heaven του Todd Haynes, Η.Π.Α., 2002, 103 λεπτά

23:15
Θεατρική Παράσταση: «Το κορμί» από το Μικρό Θέατρο στην αίθουσα Ολύμπιον.

00:30
Party έναρξης στο Egli Egla (ΕΛΙ ΕΛΑ ), Λ. Βύρωνος 5 (Διαγώνιος) Με show από την Δήμητρα Παξινού και κλήρωση ενός Διημέρου στη Χαλκιδική για 2 άτομα
Κυριακή 6 Μαΐου:
19:30
«Προώθηση της αποδοχής της ομοφυλοφιλίας». Στόχοι και αναμενόμενα συμπεράσματα Προγράμματος Υπ. Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής» Μιλούν: «Σύμπραξη Κ.Ο.»:Οδυσσέας ΑναστασόπουλοςΓεώργιος ΤσιτιρίδηςΝ. Χατζητρύφων &Εκπρόσωποι από την οργάνωση «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»

20:30
Breakfast on Pluto - Πρόγευμα στον Πλούτωνα του Neal Jordan, Ιρλανδία, 2005, 123 λεπτά Θα προλογίσει την ταινία η Πρόεδρος του ΣΑΤΤΕ Χριστίνα Σουλουκίδη

23:00
Ξένο δέρματης Angelina Maccarone, Γερμανία/Αυστρία, 2005, 97 λεπτά
Δευτέρα 7 Μαΐου
20:00
Αφιέρωμα στην Πάτρα Σεραφιμίδου και στον Βαγγέλη Γιαννέλο

20:30
Το μυστικό του Brokeback Mountain του Άνγκ Λί, H.Π.Α, 2005, 134 λεπτά

23:00
Ο παράδεισος είναι μακριά - Far from Heaven του Todd Haynes, Η.Π.Α., 2002, 103 λεπτά
Τρίτη 8 Μαΐου
20:30
C.R.A.Z.Y του Jean- Marc Vallee, Καναδάς-Γαλλία, 2005, 127 λεπτά

23:00
TransAmerika του Duncan Tucker, Η.Π.Α, 2005, 103 λεπτά
Τετάρτη 9 Μαΐου
20:30
Breakfast on Pluto - Πρόγευμα στον Πλούτωνα του Neal Jordan 2005 Ιρλανδία 123 λεπτά

23:00
Playback Θέατρο


Λήξη του Πανοράματος
Παράλληλες εκδηλώσεις

9ο Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών3-9 Μαΐου 2007 - Ολύμπιον

Καθ’ όλη την διάρκεια του Πανοράματος εικαστική έκθεση του Κώστα Ματσούκα έξω από την αίθουσα Παύλος Ζάννας

Θεατρική Παράσταση: “ΤΟ ΚΟΡΜΙ” του Luis Alfaro από το «Μικρό Θέατρο» στην αίθουσα Ολύμπιον
«Το Κορμί» του Λουί Αλφάρο παίχτηκε από το Μικρό Θέατρο με επιτυχία την θεατρική περίοδο 2005-2006, ταξίδεψε στην Κύπρο, παίχτηκε ξανά στη Θεσσαλονίκη και έρχεται τώρα στο Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών για μια και μοναδική παράσταση. Το Κορμί δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στην Ελλάδα από άλλον θίασο. Πρόκειται για την ιστορία της σχέσης μεταξύ μιας μητέρας, πόρνης στο επάγγελμα, και του ομοφυλόφιλου γιου της –καρπός των επαγγελματικών της συνευρέσεων- ο οποίος εκπορνεύεται και ο ίδιος και είναι φορέας του HIV. Με φόντο το Aids δύο μοναχικοί ταξιδιώτες με αρκετή αίσθηση αυτοσαρκασμού διασχίζουν τις τελευταίες τους στιγμές με χιούμορ και φαντασία. Στοιχεία της Παράστασης Μετάφραση : Αθηνά Παραπονιάρη Σκηνοθεσία: Έβη Δημητροπούλου Σκηνικά: Αναστασία Χαρμούση Κοστούμια : Γιώργος Παναγιάρης Μουσική Επιμέλεια : Κοσμάς Εφραιμίδης Φωτισμοί: Θοδωρής Καραπνίτσιος Διανομή Πώλυ : Στέλιος Ανδρονίκου Μαμά : Ελισάβετ Σταυρίδου Τζόκερ : Ηλέκτρα Γωνιάδου

Βιβλιοπαρουσίαση «Οικογένειες από ομόφυλα ζευγάρια»
(Νίκος Χατζητρύφων, Θεοφανώ Παπαζήση) & συζήτηση: «πολιτικός γάμος ομόφυλων πολιτών»:Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Οδυσσέας Αναστασόπουλος (Πρόεδρος Σύμπραξης Κ.τ.Ο.) Δημήτρης Τσαμπρούνης (Μέλος της ΟΛΚΕ) Μαριαννέλα Κλόκα (εκδότρια City Uncovered)

«Προώθηση της αποδοχής της ομοφυλοφιλίας. Στόχοι και αναμενόμενα συμπεράσματα Προγράμματος Υπ. Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής»
Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Εκ μέρους της Σύμπραξης Κ.τ.Ο.:Ο. ΑναστασόπουλοςΓ. ΤσιτιρίδηςΝ. Χατζητρύφων. Εκπρόσωποι από την οργάνωση «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»
Playback Θέατρο
Το Θέατρο Playback διαφέρει από την κλασσική μορφή θεάτρου. Δεν υπάρχει κάποιο «θεατρικό έργο» το οποίο «παίζεται». Δεν υπάρχουν σκηνικά, δεν υπάρχουν κουστούμια. Η παράσταση Playback προκύπτει μέσα από μία μοναδική συνεργασία του κοινού με τους ηθοποιούς. Μέσα σε μία τελετουργική διαδικασία οι άνθρωποι αφηγούνται γεγονότα ή στιγμές από την προσωπική τους ζωή και τα παρακολουθούν να διαδραματίζονται άμεσα στη σκηνή από μία ομάδα εκπαιδευμένων ηθοποιών. Ιστορίες που αφορούν το παρελθόν, το παρόν ή το μέλλον, ιστορίες πολύ ιδιαίτερες ή πολύ καθημερινές. Συντελεστές της παράστασης: Δερματά Μαρίνα, Ζωγράφου Λία, Λεβέντη Ελένη, Παπαμιχαήλ Βικτώρια, Πλουμής Βασίλης, Στοϊμενίδου Νατάσα
Party έναρξης
Σάββατο 5 Μαΐου, 00:30 Party έναρξης στο Egli Egla (ΕΛΙ ΕΛΑ ), Λ. Βύρωνος 5 (Διαγώνιος) Με show από την Δήμητρα Παξινού και κλήρωση ενός Διημέρου στη Χαλκιδική για 2 άτομα. Θα κληρωθεί ένας από τους αριθμούς των εισιτηρίων που θα κοπούν τις μέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Σαββάτο. Γι’ αυτό δεν πετάμε το εισιτήριο μας καμιά από αυτές της μέρες .

Δεν υπάρχουν σχόλια: