Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2007

Εκκένωση της Ungdomshuset

H εκκένωση της Ungdomshuset και ως μια ομοφοβική επίθεση Ανακοίνωση lgbt ανθρώπων που συμμετείχαν στην Ungdomshuset.

Από anna ap — τελευταία τροποποίηση 10/3/2007 11:58

Με τη εκκένωση της Ungdomshuset, οι αρχές στην Κοπεγχάγη κάνουν με έναν τρόπο μια ομοφοβική σταυροφορία. Το δημοτικό συμβούλιο της Κοπεγχάγης, υποστηρίζει το δανέζικο κράτος, που ανοίγει το δρόμο στη δεξιά χριστιανική φονταμενταλιστική εκκλησία Faderhuset, για να καταλάβει και να κατεδαφίσει το πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο Ungdomshuset στην Nψrrebro της Κοπεγχάγης.Σαν λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, bisexuals, και transgender άνθρωποι στη Nοrrebro είμαστε τώρα ανησυχοι και εξαγριωμένοι, επιδή προώθείται μια δεξιά παραδοσιακή πολιτική στην πόλη της Κοπεγχάγης, και στη Δανία συνολικότερα, τα τελευταία χρόνια. Η Ungdomshuset ήταν ένας χώρος που προσπάθησε να λειτουργήσει με μη εμπορευματικές, αντι-ρατσιστικές, αντι-σεξιστικές, και αντι-ετεροσεξιστικές αντιλήψεις για πολλά χρόνια.
Το 1910 η διεθνής ημέρα της γυναίκας, 8η Μαρτίου, θεσμοθετήθηκε στην Ungdomshuset.

Τα τελευταία χρόνια η Ungdomshuset ήταν ένας από τους λίγους χώρους στην Κοπεγχάγη όπου ήταν δυνατό να διοργανωθούν φτηνά γεγονότα, που να χωράνε queer/lgbt άτομα, και ήταν ο μόνος χώρος στην Nοrrebro με συνεχείς queer/lgbt δραστηριότητες.Το 2001 το δημοτικό συμβούλιο της Κοπεγχάγης πούλησε την Ungdomshuset σε μια επιχείρηση που ελέγχεται από τη χριστιανική φονταμενταλιστική εκκλησία, Faderhuset, και είναι μέχρι τώρα απρόθυμο να επιλύσει την κατάσταση. Μετά από τη έξωση από την αστυνομία και την κατεδάφιση του κτηρίου η ηγέτης της Faderhuset, Ruth Evensen, έκανε μία λειτουργία για την κοινότητά της. Εκεί υποστήριξε ότι κέρδισε και περιέγραψε τις αυτόνομες διαμαρτυρίες ως “μία μάχη του σατανά με το θεό». Σκιαγράφησε επίσης την περαιτέρω πολιτική σταυροφορία της:«Ο θεός έχει μεγάλα σχέδια για την Faderhuset. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι μπορούμε σύντομα να αναπνεύσουμε με ανακούφιση. Αλλά δεν πρόκειται να είναι έτσι. Δεν είναι φανταστικό που μια κοινότητα, δίκαιων και πειθαρχημένων Χριστιανών, ήταν σε θέση να προκαλέσει τέτοια αλλαγή στην κοινωνία; Εκτιθόμαστε όχι μόνο σε όλη την Δανία αλλά και στον μεγαλύτερο μέρος τουκόσμου. Τι λέτε; Τι πιστεύεται ότι θα έρθει μετά; Μήπως η ομοφυλοφυλία;Η Δανία έχει προσαρμοστεί στο πνεύμα του καιρού. Σήμερα η κρατική εκκλησία ευλογεί τα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια. Δεν είναι φυσικό για δύο ανθρώπους του ίδιου φύλου να είναι μαζί. Συγνώμη, αλλά δεν έχουμε φτιαχτεί για αυτό. Και τι γίνεται με τις λεσβίες, οι οποίες προφανώς θα μπορούν να κάνουν τεχνητή γονιμοποίηση; Δύο γυναίκες να κάνουν παιδιά; Αυτό δεν είναι θέλημα Θεού!»Καλούμε τους ανθρώπους, τις ομάδες, και τις οργανώσεις να ασκήσουμε πίεση στις αρχές της Δανίας για να σταματήσουν την προώθησή ετεροσεξιστικών αξιών, και να εγγυηθούν έναν καινούριο χώρο στη Nοrrebro, της Κοπεγχάγη που θα στεγάσει τις μελλοντικές δραστηριότητες της Ungdomshuset.

Προωθήστε αυτή την ανακοίνωση και σε άλλες ομάδες, οργανώσεις, lgbt- αλλά και άλλα μέσα ενημέρωσης.

LGBT-άνθρωποι που ζουν στη Nοrrebro, της Κοπεγχάγης.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι η δεύτερη φορά, σε μικρό χρονικό διάστημα, που διαβάζω ότι μας χαρακτηρίζουν «σατανάδες» ορισμένοι άνθρωποι που διατείνονται ότι συνομιλούν με το Θεό, που εκφράζουν ή ερμηνεύουν το θέλημά Του, που είναι λειτουργοί Του. Έχω χάσει κάποιο επεισόδιο; Πολλά μήπως;

To Μπρίκι είπε...

Αγαπητέ/η ΚΚ,

Στην πλειψηφία τους οι αγγελιοφόροι του μηνύματος του Θεού πρέπει να έχουν απέναντί τους έναν 'σατανά' για να δικαιολογήσουν την ίδια τους την ύπαρξη.

Απο την άλλη έχει οικοδομήθει απο τους εκάστοτε ποιμένες εδώ και αιώνες η εικόνα του Θεού που τιμωρεί. Έτσι εμφυσούν τον φόβο της αμαρτίας στο κόσμο, εξάλλου δεν ακούμε συχνά 'Ο Θεός θα σε κάψει';

Βέβαια αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν ξέρω ποίους θα πρωτοκάψει ο Θεούλης..Εμάς ή τους αγγελιοφόρους του;

Ανώνυμος είπε...

Ναι, έχετε δίκιο. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ασχολούνται με κάποιον άλλο "σατανά" και τα βάζουν μαζί μας. Υπάρχουν άνθρωποι που ξεκινούν πολέμους, που σκοτώνουν, που αδιαφορούν για την πείνα και τη δυστυχία στον κόσμο (ή την προκαλούν), που καταστρέφουν το περιβάλλον. Εμείς οι λεσβίες και γενικά όλοι οι γκέι τι κακό έχουμε κάνει και ποια είναι η αμαρτία μας; Η απάντηση: "είστε γκέι" απορρίπτεται ως απαράδεκτη :) Ούτε σε ηθικό επίπεδο δεν μπορεί να σταθεί κάποια "κατηγορία". Δεν είναι υποκρισία όλο αυτό, ειδικά όταν κατά τη βυζαντινή περίοδο υπήρχαν και ειδικές τελετές για την ένωση δύο ανθρώπων του ίδιου φύλου (Τζων Μπόσγουελ, Γάμοι μεταξύ ανδρών);
Όσον αφορά στην εικόνα του Θεού-τιμωρού, νομίζω πως έχει καλλιεργηθεί κυρίως από τη δυτική εκκλησιαστική παράδοση. Π.χ. δεν έχω δει πουθενά (όχι ότι πηγαίνω συχνά στην εκκλησία) τοιχογραφία/αγιογραφία του Θεού-τιμωρού, ενώ έχω πληροφορηθεί πως υπάρχει στην Ιταλία.
Καλή συνέχεια, κορίτσια. Χαίρομαι που, έστω και μ' αυτό τον τρόπο, επικοινωνώ με ανοιχτά μυαλά.
Η ΚΚ

To Μπρίκι είπε...

Ότι ζηλεύουμε, το ρεζιλεύουμε...σωστά;
Όσο για τον Θεό τιμωρό θα ψάξω να βρώ αν υπάρχει η πληροφορία για την αγιογραφία που μου αναφέρατε

Ανώνυμος είπε...

Το "ό,τι ζηλεύουμε το ρεζιλεύουμε" δεν το 'χα σκεφτεί, ούτε και το είχα ξανακούσει. Είναι ωραίο σύνθημα. Ελπίζω μόνο να μην είναι λόγια παρηγοριάς :)
Επίσης, αν σ' ενδιαφέρει η εικόνα στην οποία αναφέρομαι, μπορώ να σου στείλω μερικές διευθύνσεις.
Τέλος, είμαι μία, οπότε δε χρειάζεται πληθυντικός!

To Μπρίκι είπε...

Το 'σύνθημα' αυτό το είχα ακούσει σε ένα τραγούδι του Μητσιά, τον τίτλο του οποίου λησμονώ.
Αν θες να μου στείλεις τις διευθύνσεις θα το εκτιμούσα πολύ.

Την καλημέρα μου

Queerdom είπε...

Πάνω που έγραφα για παπάδες και θρησκείες και θεούς εκδικητικούς και σατανικούς ομοφυλόφιλους, διαβάζω αυτό και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κάποιοι ομοφυλόφιλοι ακόμα πιστεύουν σ'αυτό το..τελοσπάντων. Απλά περίεργο, που έγινε όλο αυτό στη Δανία, υποτίθεται ότι αυτοί οι Βόρειοι είναι πιο "πολιτισμένοι" από εμας..Απαισιόδοξο το μήνυμα τουλάχιστον.