Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2007

Οικογένειες από ομόφυλα ζευγάρια

«Οικογένειες από ομόφυλα ζευγάρια» είναι ο τίτλος του βιβλίου της Σύμπραξης κατά της ομοφυλοφοβίας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο και επιμελείται ο Νίκος Χατζητρύφων και η Θεοφανώ Παπαζήση.

Πρόκειται για τα πρακτικά του 2ου Συνεδρίου που διοργάνωσε η Σύμπραξη στην Θεσσαλονίκη. Το βιβλίο πραγματεύεται την συμβίωση ,το γάμο μεταξύ ομοφυλοφιλικών ζευγαριών και την υιοθεσία. Μιλούν διακεκριμένοι επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου αλλά και απλοί άνθρωποι που καταθέτουν τις εμπειρίες τους και θέτουν ερωτήματα. Είναι το δεύτερο βιβλίο της Σύμπραξης προηγήθηκε το βιβλίο «Το φύλο και η συμπεριφορά του» που προέκυψε από το πρώτο συνέδριο που διοργάνωσε η ομάδα. Σε μια εποχή που το θέμα της συμβίωσης των ομοφυλόφιλων επανέρχεται συνέχεια στο προσκήνιο ,στις περισσότερες χώρες νομοθετικά έχει λυθεί και που στην Ελλάδα είναι ακόμα στις συζητήσεις το βιβλίο αυτό προσφέρει πολλές πληροφορίες για το θέμα και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο γιατί λείπει άλλη αντίστοιχη βιβλιογραφία στα Ελληνικά. .Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία, τις εκδόσεις Επίκεντρο , στο τηλέφωνο 6999249 000 (Ν.Χατζυτρύφων ) και στέλνοντας email : sympraxi.thess@yahooo.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τη θεματολογία και μόνο φαίνεται πως είναι πολύ ενδιαφέρον. Τον κ. Χατζητρύφων δεν τον έχω ακουστά, αλλά είχαν την τύχη να ακούσω και να γνωρίσω την κ. Παπαζήση στο παρελθόν και τότε είχε καταφέρει να προκαλέσει το ενδιαφέρον μου για το θέμα το οποίο πραγματευόταν, που εμένα προσωπικά δε με αφορούσε. Επομένως, είμαι σίγουρη πως αξίζει να το διαβάσει κανείς και θα προσπαθήσω να το βρω.
Σας ευχαριστούμε που μας ενημερώνετε :)

Ανώνυμος είπε...

Bravo sto Briki gia tis polytimes plirofories pou mas dinei.

Viz είπε...

hello greek kafedaki.
Accept a cup from a small family (just 2 girls) of UE

filakia