Τρίτη, Μαρτίου 06, 2007

Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας

Στη Θεσσαλονίκη στο κτίριο της οδού Φιλίππου 51 στεγάζονται οργανώσεις με έργο και προσφορά που είναι άγνωστες για πολλούς από μας. Ανάμεσα στις ομάδες που στεγάζονται βρίσκετε το Στέκι των Μεταναστών, η Οικολογική Αλληλεγγύη, η ομάδα ΑΝΤΙΓΟΝΗ, Ομάδα για ανθρώπους που έχουν κακοποιηθεί σε βασανιστήρια καθώς και η Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας.

Η Σύμπραξη είναι υπεύθυνη οργάνωσης του Πανοράματος Ομοφυλοφιλικών ταινιών που πραγματοποιείτε κάθε άνοιξη, ενώ θα συμμετάσχει φέτος και στις εκδηλώσεις του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου στην πόλη μας στο χώρο του λιμανιού. Επίσης εκδίδει και το περιοδικό Βιταμίνη Ο το οποίο θα βρείτε στην έκδοση του Antivirus.

Από τις 14 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή στις 8 περίπου το απόγευμα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις ομοφυλόφιλων στο χώρο της Φιλίππου 51.
Πήγαμε με την σύντροφό μου και έναν φίλο μας την Κυριακή που μας πέρασε. Ήδη υπήρχαν καμιά δεκαπενταριά άτομα στον χώρο. Διάφοροι άνθρωποι που από ότι καταλάβαμε έρχονται τακτικά στον χώρο της Σύμπραξης και στηρίζουν το έργο της. Είχαν έρθει και άλλοι καινούργιοι: άλλος έψαχνε να δικαιολογήσει τους λόγους για τους οποίους είναι ομοφυλόφιλος, μια κοπέλα γνώριζε σε θεωρητικό επίπεδο ότι της αρέσουν οι γυναίκες αλλά στην πράξη δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να τις προσεγγίσει. Γενικά μας υποδέχθηκαν πολύ φιλικά και ζεστά, ήπιαμε κρασάκι, μπυρίτσες και με τους ήχους ωραίας μουσικής τα είπαμε από κοντά. Ο Γιώργος Τσιτιρίδης, ένα από τα πιο δραστήρια μέλη της Σύμπραξης κάθισε μαζί μας, μας ενημέρωσε για τις δραστηριότητες τους ενώ μας μοίρασε και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού City Uncovered στο οποίο αρθρογραφεί. Το τηλέφωνο του είναι 6934949991 και όποιος/α επιθυμεί μπορεί να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες. Υπάρχει και μια ιστοσελίδα http://www.geocities.com/sympraxis όπου θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

Η ομάδα αυτή είναι η μοναδική, εξ όσων γνωρίζω, όπου έχει μια παρουσία στα κοινά της πόλης μας. Όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι αυτή η συμμετοχή η γενική μας αίσθηση είναι ότι αποτελεί μια προσπάθεια που για να ευοδώσει αξίζει την συμπαράσταση και συμμετοχή όσων περισσότερων γίνεται. Έστω και η απλή παρουσία μας σημαίνει κάτι.

Θα σας δούμε την ερχόμενη Κυριακή;

1 σχόλιο:

μαύρη γάτα είπε...

κοριτσάρες γεια! αφηνω την καλησπέρα μου και ενα λίνκ που νομίζω θα έπρεπε να διαδωθεί μιάς και τα γεγονότα τρέχουν και μας ξεπερνάνε
http://indy.gr/analysis/h-ekkenosi-tis-ungdomshuset-kai-os-mia-omofobik-epithesi/?searchterm=None