Πέμπτη, Μαρτίου 13, 2008

There is something going on

Μόνο something???

BIG thing θα το λέγαμε

Ερωτώμενος ο Αρχιεπίσκοπος χθες για την γνώμη του σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης ανέφερε ότι οι καιροί αλλάζουν.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Θοδωράκης είχε παρουσιάσει στην εκπομπή του σχετικό θέμα με ομοφυλοφιλία.

Οι συζητήσεις στα παράθυρα και παραθυρόφυλα της TV για το θέμα της ενσωμάτωσης των ομοφυλοφίλων στο νομοσχέδιο.

Τα άρθρα στις εφημερίδες, τα πολύ πετυχημένα post στο freedomisland, οι ανακοινώσεις της Σύμπραξης εδώ στη Θεσσαλονίκη, οι κινήσεις της ΟΛΚΕ και η συνάντηση με Υπουργό Δικαιοσύνης..

Οι καιροί αλλάζουν και οι ομοφυλόφιλοι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν οργανωμένα.

Σήμερα διαβάστε αυτό το άρθρο που θα βρείτε στα ΝΕΑ


«Χωράει κι εμάς ο πολιτικός γάμος»
Δύο γυναίκες σχεδιάζουν να παντρευτούν την επόμενη εβδομάδα στην Καισαριανή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου silal@dolnet.gr Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet. gr



Στην Καισαριανή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ο πρώτος πολιτικός γάμος ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, μέλος της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος.
«O γάμος θα είναι μεταξύ δύο γυναικών και θα γίνει σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος 1250/82, ο οποίος ορίζει τον πολιτικό γάμο», λέει ο κ. Βαλλιανάτος, που επικαλείται την επιστημονική άποψη της καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Θεοφανώς Παπαζήση. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση, «στον νόμο για τον πολιτικό γάμο δεν υπάρχει πρόβλεψη για το φύλο των δύο ατόμων που παντρεύονται. Συνεπώς είναι νομικά κατοχυρωμένος ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων». Ο κ. Βαλλιανάτος επικαλείται επίσης και τον Αλέξη Τσίπρα: «Ο νυν πρόεδρος του ΣΥΝ, σε ομιλία του ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στο gay pride της Αθήνας πριν από τρία χρόνια, είχε υποστηρίξει ότι “με το ισχύον νομικό σύστημα, δηλαδή τον νόμο 1250/82 που καθορίζει τις προϋποθέσεις του πολιτικού γάμου, απλά χρειάζεται δήμαρχος που να καταλαβαίνει», θυμάται ο κ. Βαλλιανάτος, που επικαλείται και συναντήσεις με το Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΝ. « Η θέση μας είναι υπέρ του πολιτικού γάμου και μεταξύ ομοφυλοφίλων», είπε στα «ΝΕΑ» ο μέχρι χθες υπεύθυνος του Τμήματος κ. Χρ. Παπαδόπουλος.
Ο δήμαρχος Καισαριανής
«Δεν έχω καμία αντίρρηση να τελέσω αυτόν τον γάμο, εφόσον καλύπτεται από νομικής πλευράς», λέει στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας, ο οποίος ωστόσο διευκρινίζει πως δεν έχει ενημερωθεί ακόμη επισήμως για τον επικείμενο γάμο. Όπως αποκαλύπτουν στα «ΝΕΑ» μέλη της ΟΛΚΕ, «την ίδια ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο γάμος στην Καισαριανή, θα επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί και γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλου ζευγαριού αντρών σε δήμο της Θεσσαλονίκης. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα περιμένουμε την απάντηση δημάρχου από νησί του Αιγαίου, ο οποίος αν και εκλέγεται με το ΠΑΣΟΚ, μας πρότεινε να πραγματοποιηθούν γάμοι ομοφυλοφίλων στο νησί του». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΟΛΚΕ, δεκάδες είναι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που περιμένουν τις αντιδράσεις από τους επικείμενους γάμους, προκειμένου να προχωρήσουν και αυτοί. Την επικείμενη τέλεση του πρώτου πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων ανήγγειλαν οι εκπρόσωποι της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας στον υπουργό Δικαιοσύνης, από τον οποίο ζητούν να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, όπως και ο νόμος 1250/1982 που καθιερώνει τον πολιτικό γάμο.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ὅτι ζοῦμε πολὺ σημαντικὲς στιγμές, κορίτσια. :-)

Ανώνυμος είπε...

telika egine o gamos?

George Tsitiridis είπε...

Σήμερα βρεθήκαμε να φεστιβαλιζόμαστε..
αν και ήταν στο πριν θέμα το αναφέρω.
Σχετικά με το γάμο αυτο που εμένα με προβλιματίζει ειναι οτι βλέπω πως το μήνυμα έχει φτάσει στους έχοντες ίντερνετ και στους ακτιβιστές..
στα μπαρ στις πιάτσες κτλ κτλ δεν έφτασε το μύνημα.
Ο ομοφυλόφιλος αντρας γυναίκα τρανς πρέπει πρώτα να αποδεχτεί τον εαυτό του
να ενημερωθεί ..

artemis είπε...

Καλά που βρισκόμαστε που και που και θυμάμαι να τ' ανοίξω το ρημάδι, και να διαβάσω τα νέα (πολλά και σημαντικά!) και να γράψω κι εγώ τίποτις. :)

Ρε παιδιά δεν με επιστρατεύετε κι εμένα σε καμιά από αυτές τις Κυριακάτικες συναντήσεις?

To Μπρίκι είπε...

@nice seeing you Gordon..ναι ναι κάτι γίνετε
@ανώνυμος απο όσο γνωρίζουμε όχι δεν έγινε (ακόμη τουλάχιστον)
@pisoglendis μετά την ταινία πήγαμε στο Bigaroon να δούμε κάτι φίλες. Είχαμε να πάμε απο το καλοκαίρι..ε ήταν σαν να πέρασε και να μην άγγιξε κανέναν..δεν άλλαξε τίποτα. Όταν το ανέφερα σε μια φίλη -η οποία δεν έχει Internet- δεν γνώριζε τίποτα.Έχεις δίκιο σε αυτό..και δεν ξέρω και πόσοι είδαν και τις φωτοτυπίες της Σύμπραξης για το σύμφωνο συμβίωσης.
@artemis είχαμε πολύ καιρό να βρεθούμε όντως είχαμε και καιρό να έρθουμε στο μαγαζί..περιμένουμε posts. Όσο για τις συναντήσεις στην Σύμπραξη και εκεί καιρό έχουμε να πάμε. Μας έφαγαν οι δουλειές και τα μεταπτυχιακά...