Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2007

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ....

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της Σύμπραξης


Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΑΣ:

Η «Σύμπραξη» είναι ένα πολιτιστικό σωματείο της Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε το 1995 και στοχεύει στη μείωση των προκαταλήψεων και στην έλλειψη γνώσης, οι οποίες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τις αρνητικές διακρίσεις ενάντια σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους πολίτες, γυναίκες και άνδρες. Αυτές οι αρνητικές διακρίσεις είναι σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία, αποκλεισμός από κοινωνικές, νομικές και διοικητικές ρυθμίσεις.

Η «Σύμπραξη» χρησιμοποιεί στον καθορισμό των ενεργειών της τις αποφάσεις διεθνών Οργανισμών και ιδιαίτερα την Προτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 1994 για την ομοφυλοφιλία, την Απόφαση του Άμστερνταμ για τον κοινωνικό αποκλεισμό και το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ του 1949 για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ:

Το Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών, διοργανώνεται κάθε Άνοιξη στην αίθουσα Παύλος Ζάννας στο μέγαρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ. Τα δύο πρώτα χρόνια (1999 και 2000) διοργανώνονταν από την «Σύμπραξη» με τη στήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, τα επόμενα χρόνια συνδιοργανώνεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και τη «Σύμπραξη» με τη στήριξη του Γερμανικού Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Στόχος του Πανοράματος είναι η καταγραφή και ανάλυση του κοινωνικού προβλήματος που λέγεται ομοφυλοφοβία και η αντικειμενική παρουσίαση της ομοφυλοφιλίας, στις διάφορες μορφές τους, μέσω της γλώσσας του κινηματογράφου (ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία).
Η εικονική «βίωση» από τους θεατές των σχέσεων και προστριβών μεταξύ ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων πολιτών συμβάλλει στην κατανόηση και αποδοχή του πλησίον.

Στην επίτευξη του πιο πάνω στόχου συμβάλλουν οι ανοιχτές συζητήσεις / αναλύσεις (φέτος διοργανώθηκε συνέδριο με θέμα «οικογένειες από ομόφυλα ζευγάρια») και εικαστικές προσεγγίσεις του θέματος (έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας), οι οποίες διοργανώθηκαν ως παράλληλες εκδηλώσεις.


ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΟ 10ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2008Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχή
Τηλ. 6999 249 614 ( Νίκος Χατζητρύφων)
6934 94 99 91 ( Γιώργος Τσιτιρίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: