Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2006

Δεύτερο δέρμα;



Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την ταινία Segunda piel του Gerardo Vera. Με Javier Bardem, Jordi Molla, Ariadna Gil και Cecilia Roth.

Η ιστορία έχει ως εξής: Κλασσικό τρίγωνο: ένα παντρεμένο ζευγάρι και ο εραστής. Συνηθισμένη θεματολογία σε ταινίες που συναντάμε και στην πραγματικότητα. Ο εραστής στην προκειμένη περίπτωση είναι του συζύγου. Κάτι που επίσης συμβαίνει στην πραγματικότητα αλλά αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό...
Έχουμε τον Alberto παντρεμένο, μηχανικό αεροσκαφών που έχει σχέση με τον Diego χειρούργο. Τι συμβαίνει όμως όταν η γυναίκα του ανακαλύπτει την σχέση του; Πως το αντιμετωπίζει; Αλλά κυρίως πως αντιμετωπίζει την κατάσταση ο Alberto;
Συνειδητοποιεί πως όλη του την ζωή την έχτισε στο ψέμα. Ένας άνθρωπος που έζησε εγκλωβισμένος ανάμεσα στα θέλω και τα πρέπει της κοινωνίας και που πάλεψε με επιτυχία(;) να πνίξει την ζωή που ήθελε ο ίδιος να ζήσει.

Είναι πολύ χαρακτηριστική η σκηνή κοντά στο τέλος όταν λεει ότι ‘ Έλεγα ψέματα από τότε που ήμουνα παιδί, μισούσα αυτούς με τους οποίους ήμουν στο σχολείο, μισούσα την δουλειά μου.’ Υπήρξε πολύ καλός σε όλους τους ‘ρόλους’ που χρειάστηκε να ‘παίξει’: να γίνει μηχανικός αεροπλάνων, όπως ο πατέρας του και ο παππούς του, παντρεύτηκε, έκανε οικογένεια...αλλά δεν άντεξε να φέρει τον ρόλο του σε πέρας. Τα όνειρα και τα ψέματα τον εκδικήθηκαν: όταν γνώρισε τον έρωτα της ζωής του, τον Diego, ούτε αυτό ήταν αρκετό.

Βλέπουμε την ιστορία ενός ανθρώπου που μεγάλωσε και έγινε κάτι που δεν ήθελε. Και πιστέψτε με υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που προτιμούν την ‘θαλμπωρή’ και την ‘ήσυχη’ ζωή. Πάντοτε όμως θα υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που οι σκέψεις βαθιά μέσα τους θα τους κυνηγούν σαν τις Ερινύες.
Την ταινία θα την βρείτε στα Seven.

1 σχόλιο:

alximist είπε...

Egw pali thn brhka ligo saxli, eidika sto telos, kai kala dhladh eprepe na pethanei? Ta dyskola einai ekei, sto na to antimetwpiseis kai na to apodexteis, giati exeis to dikaiwma na eytyxhseis...kai oi alloi gyrw soy telika tha eytyxhsoyn an eisai eilikrinhs, dhladh pio to mynhma poy pernaei? Den zhtaw happy end, alla na apeleytherwsei ton protagwnisth...
me to na ton skotwnei den katapianetai me to pio dyskolo komati...egw toylaxiston an eimoyn skhnothetis tha to teleiwna alliws...leme twra.